SIRADAN BİR GÜNDÜ…..LAKİN FELAKET DE OLABİLİRDİ – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2461 0.36%
EURO 37,2578 0.5%
ALTIN 2.993,741,34
BITCOIN 23599142,42%
Lefkoşa
°

05:47

İMSAK'A KALAN SÜRE

SIRADAN BİR GÜNDÜ…..LAKİN FELAKET DE OLABİLİRDİ

SIRADAN BİR GÜNDÜ…..LAKİN FELAKET DE OLABİLİRDİ

ABONE OL
Temmuz 17, 2024 08:59
SIRADAN BİR GÜNDÜ…..LAKİN FELAKET DE OLABİLİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazar günü Canan arkadaşımla Lefkoşa’dan #Silver Rocks’a gitmek için yola koyulduk. Silver Rocks, Lapta Oteller Bölgesini hemen geçer geçmez deniz kenarında güzel, nezih, kaliteli hizmet ve yiyecek-içecek ile kaliteli insanların ziyaret ettiği bir mekandır. Bizler de burayı çok seviyoruz.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu Alsancak-Lapta anayolunda yeni yapılan yol ve çemberler çok sıkıntılı olmakla birlikte, ilerleyen zaman diliminde göreceksiniz ki birçok kazaya sebebiyet verecektir. Çembere giriş noktasına geldiğimiz zaman karşımızda gördüğümüz manzara bizi hayrete düşürdü. Üzerinde “L” levhası bulunan bir araç, çembere ters yönden girip, daireler çiziyor ve şaşkınlıkla etrafına bakınıyordu. Trafik o esnada durdu. Sonra sürücü çemberden çıkarak ters yöne girdi ve sürmeye başladı. Karşıdan gelen araçlar, Allahtan yavaş bir şekilde seyir halindeydiler de hemen korna çalıp durdular. Şans eseri kaza olmadı. Kadın başı bağlı ve yaşı da ehliyet alacak bir yaşta değildi. Yani, genç değildi. Kimse kusura bakmasın da, bu memlekette artık golifa gibi sürüş ehliyeti dağıtılmasına bir önlem alınması gerekmektedir.

Gerek yaş konusuna sınırlandırma getirilir, gerek şoför okulları denetlenir, gerekse torpille ehliyet alınmasının önüne geçilir…. İvedilikle bir düzen ve sistem getirilmesi gerekmektedir. Ve ilaveten, bu uyduruk yol yapımlarının mimarı da kimse diploması gözden geçirilmelidir. Neyse kısa bir telaş ve şaşkınlık yaşadıktan sonra tekrar yolumuza koyulup gideceğimiz yere vardık.

Huzurun adresi olarak tanımladığım mavinin koynunda kah yüzdük, kah güneşlendik, dinlendik ve yemeğimizi yedikten sonra da dönüş için harekete geçtik. Ve yine ayni çemberde kıl payı bir kazadan kurtulduk. Dönüş yolunda sağ şeritte giderken, sol şeritte giden minibüs aniden durup yolcu indirmeye karar verince, arkasındaki araç etrafına hiç bakınmadan yolun sağ şeridine geçmeye çalıştı. Allahtan hemen fark edip korna çalarak onu yavaşlattım yoksa tam bir facia olacaktı. Bu minibüslerin aniden yol ortasında durup yolcu indirmesi çok tehlikeli, ve sıkça rastladığım bir durum. İnsanların dikkatli araç kullanmaması, trafikte dalgın olması da ayrı bir sorun teşkil etmektedir.

Anlayacağınız yola çıktığımız zaman” kelle koltukta gideriz” diye bir terim var ya, o sanırım KKTC’deki trafik için söylenip yazılmıştır. Siz dünya kadar polis memurunu trafiğe de salsanız, insanoğlu önce trafikte saygılı olmayı öğrenmedikten sonra, nafile!!!. Kuralları ihlal etmeden sürüş gerçekleştirilmelidir. Bilinmelidir ki, yollar rally yolu değil, her istenilen yerde yolcu indirilemeyeceginin, bunun bir adabı ve kuralı olduğu bilincine varılmalıdır.

Yani söyleyecek ve yazılacak o kadar çok şey vardır ki, işin özünde temel olan; her sürücü önce kendine, sonra karşısındakine saygılı, düşünceli davranarak araç kullanmalı ve dikkatli bir şekilde seyir halinde olmalıdır. Süratin hep bir faciaya yol açtığı zihinlerden çıkarılmamalıdır. Trafik kurallarına harfiyen uyarak araç kullanmak, her bir bireyin temel görev ve sorumluluğu olmalıdır.

Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.