KTÖS ”Kişiye özel muamelenin nedeni nedir?” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1046 0.22%
EURO 38,1215 0.11%
ALTIN 2.840,900,42
BITCOIN 21605442,05%
Lefkoşa
°

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KTÖS ”Kişiye özel muamelenin nedeni nedir?”

KTÖS ”Kişiye özel muamelenin nedeni nedir?”

ABONE OL
Temmuz 5, 2024 16:23
KTÖS ”Kişiye özel muamelenin nedeni nedir?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yaptığı açıklamada, yolsuzluk ve hırsızlık yapan, eş-dost-akrabasına menfaat sağlayan, bağımsız kurumlarda görevlerini rüşvet ile suiistimal eden, görevini kötüye kullanan, siyasi torpil arayan, sahte diplomaya tenezzül edenlerin yargı süreçleri devam ederken kişiye özel muamelenin kabul edilemeyeceğini belirtti.

KİŞİYE ÖZEL MUAMELENİN NEDENİ NEDİR?

KTÖS Sahte Diploma olayında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Kadın Kolları Başkanı’nın, gazeteciler takip edemesin diye, polis refakatinde, gizlice ve alışılmışın dışında sabah erkenden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmasının, kişiye özel muamele uygulanmasının nedenin ne olduğunu da sordu.

KTÖS’ün basın açıklamasının tam metni aşağıdadır:

Uzun bir süredir devletin her kademesine sızmış rüşvet, sahtekarlık ve yozlaşma haberleri ile toplum yüzleşmektedir. 

Yolsuzluk yapan, hırsızlık yapan, eş-dost-akrabasına menfaat sağlayan, bağımsız kurumlarda görevlerini rüşvet ile suistimal eden, görevini kötüye kullanan, siyasi torpil arayan, sahte diplomaya tenezzül edenlerin yargı süreçleri devam ediyor olmasına rağmen;

UBP GİRNE KADIN KOLLARI BAŞKANININ TUTUKLANACAĞI BEKLENİYORDU

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSU) “sahte diploma” soruşturması kapsamında kamuoyunda sıkça tutuklanacağı konuşulan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Kadın Kolları Başkanı’nın, gazeteciler takip edemesin diye, polis refakatinde, gizlice ve alışılmışın dışında sabah erkenden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmasının, kişiye özel muamele uygulanmasının nedeni nedir?

SİYASETİN YARGIYA MÜDAHALESİ OLARAK ALGILANDI

Daha önce yasama ve yürütmenin ‘sahte diplomalar’ üzerindeki sözleri, ‘pişmanlık’ ifadelerinin kullanılması, rüşvete bulaşmış kişiler ile fotoğraf yayınlaması, çürük elmaları ayıklayacağız söylemleri ve Başsavcılığı ziyaretlerinin “siyasetin yargıya müdahalesi” olarak algılanmasına ve kamuoyunun tepkisini almasına rağmen;

Diğer sanıklar tutuklanırken, araştırma ve soruşturmaya uğrarken ilgili kişiye farklı bir muamelenin izahatı nedir?

Hem Güzelyurt Polisi’nin hem de Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nin bu davranışı toplumda halihazırda azalan güvenin dibe vurmasına, yargının bağımsızlığının da kamuoyunda sorgulanmasına neden olmuştur.

Yasalarımızca hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Cevaplanması gereken soru: Bu imtiyazı kimler ve ne maksatla sağlamıştır?

Saygılarımızla.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.