CHP’nin önergesi Meclis’i karıştırdı. Vekiller değil sallanan parmaklar konuştu – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9996 0.3%
EURO 37,8875 0.71%
ALTIN 2.822,140,46
BITCOIN 1971210-3,02%
Lefkoşa
°

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’nin önergesi Meclis’i karıştırdı. Vekiller değil sallanan parmaklar konuştu
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • CHP’nin önergesi Meclis’i karıştırdı. Vekiller değil sallanan parmaklar konuştu

CHP’nin önergesi Meclis’i karıştırdı. Vekiller değil sallanan parmaklar konuştu

ABONE OL
Temmuz 4, 2024 22:37
CHP’nin önergesi Meclis’i karıştırdı. Vekiller değil sallanan parmaklar konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin araştırma önergesi gerginlik yarattı. Tansiyon yükselince vekiller birbirlerine parmak sallayarak konuştu.

CHP’nin önergesi Meclis’i karıştırdı. Vekiller değil sallanan parmaklar konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, CHP’nin “AKP İktidarlarının Suriye ve Sığınmacı Politikalarının Ülkemizde Neden Olduğu Toplumsal Sorunların Araştırılması ve Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi” başlıklı araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında tansiyon yükseldi.

TBMM Genel Kurulu'nda 'Suriyeli' tartışması - TV5

AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

AKP milletvekili ve eski futbolcu Alpay Özalan, objektiflerin odağında yer aldı. Görüşme sırasında, DEM Parti, CHP ve AKP milletvekilleri arasında “sığınmacı” konusundaki tartışma hararetlendi. Önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda 'Suriyeli' tartışması - TV5

KAYSERİ’DEKİ OLAYLARA DİKKAT ÇEKTİ

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, önerge üzerine yaptığı konuşmada, hükümetin ve bazı muhalefet liderlerinin sorumsuz söylemlerini eleştirerek Göç İdaresi’nin çalışmalarını ve raporlarını sorguladı. Gergerlioğlu, Kayseri’deki olaylara dikkat çekerek sığınmacılara yönelik linç ve katliam girişimlerini kınadı.

Mecliste 'sığınmacı' gerilimi

Söz alan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Şimdi, bakın, 6-7 Eylül olaylarının bir benzeri yapılıyor. Şu çocuğun cinayetinde parmağınız var ey iktidar. İktidar yalnız değil, Ümit Özdağ’a da söylüyorum, sorumsuz söylemleri, kim olursa olsun, iktidarıyla muhalefetiyle sorumsuz söylemler. Can gidiyor ya can. Bu can geri gelmez arkadaşlar. Ne yapıyor Göç İdaresi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı. Soruyorum, ya gidip Kayseri’de bir rapor çalışması yaptın mı? ‘Sadece sığınmacıları gönderiyoruz, şu kadar gönderdik, elimize sağlık’ diyorsun. Ya, insanlar linç ediliyor ya, katliam var” ifadelerini kullandı.

Suriyeli Sığınmacılar' tartışması: CHP'nin önergesi reddedildi - Kocaeli Fikir Gazetesi

AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu ise şunları söyledi: Bakın, CHP’nin hazırladığı bir rapor var. Bu raporu okuyorum size, kimler olduğunu göreceksiniz. ‘1951 Cenevre Sözleşmesi’nin koyduğu çekinceyi kaldırmalı.’ Dünyanın neresinden gelirse gelsin herkese mülteci hakkı verelim, 5 yıl sonra vatandaş yapalım demektir. Biz geçici koruma statüsünü devam ettiriyoruz. Oraya şirin görünmek için rapora bunu yazıyorsunuz. Bakın, raporunuzda ne yazıyorsunuz? ‘Açık kapı politikası uygulanıyor ama yetersiz,’ sayfa 145, bunu CHP raporunda söylüyor. ‘Mültecilere sağlanan hizmetler yetersiz’ bunu siz söylüyorsunuz. Bu mu yerlilik? Bu egemen güçlerin vekili olmak, biz güvenli bölgeye dönüşle ilgili çalışma yapıyoruz, siz güvenli bölgeye destek vermiyorsunuz, bununla ilgili tezkerelere destek vermiyorsunuz. Raporunuz başka, söyleminiz başka; biz hangi CHP’ye inanacağız, kime inanacağız? Çünkü bu rapor bir yerlere şirin gözükmek için yazıldı. Keşke bu raporu okusaydınız. Biz okuduk, istifade ettik.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.