Merkez Bankası’ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merkez Bankası’ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi

Merkez Bankası’ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi

ABONE OL
Temmuz 3, 2024 20:59
Merkez Bankası’ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası dolar kurunu sarsacak kararı verdi. Piyasalarda adeta deprem etkisi olacak. İşte tüm ayrıntılar…

Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 1
14 ve 28 Mayıs 2023 tarihli seçimlerin ardından Türkiye’de ekonomi modeli değişirken, yeni ekonomi yönetiminin başında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan yer aldı. Bu dönemde resmen parasal sıkılaşma sürecine başlandı.
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 2
Yılın ilk günlerinde Hafize Gaye Erkan’ın görevine son verilirken, onun yerine TCMB Başkanlığına atanan Fatih Karahan ile birlikte parasal sıkılaşma sürecinde vites yükseltildi. Geçtiğimiz yıl yüzde 8.5 politika faiziyle başlanan süreçte, faiz oranları yüzde 50’ye kadar çıkarıldı.
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 3
MERKEZ BANKASI HAKKINDA ŞOK İDDİATürkiye’de yüksek enflasyon seviyesine rağmen mevcut faizlerin yetersiz olduğunu belirten birçok ekonomist vardır. Bu ekonomistler, faiz artışlarının devam etmesi gerektiğini savunan taraftadır.31 Mart seçimleri sonrasında ise dolar/TL paritesi ve altın fiyatlarını etkileyebilecek açıklama, eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu tarafından yapıldı.
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 4
Şenol Babuşçu, TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın yurt dışı ziyaretleri nedeniyle erkene alınacak olan 20 Ağustos 2024 tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimi yapılacağının planlandığını iddia etti.
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 5
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Babuşçu, “Para Politikası Kurulu 20 Ağustos‘taki toplantısında faiz indirimi planlıyor olabilir… NAS ekonomisine geri dönüş. Faiz düştü, enflasyon düşüyor söylemi yine…” ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 6
DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARI İÇİN ALTÜST EDİCİ ETKİSİ OLACAKBabuşçu’nun açıklamalarıyla birlikte ekonomi piyasalarında faiz indirim sürecine dair değerlendirmeler ön plana çıktı. Birçok ekonomist, yılın son çeyreğinde veya 2024 boyunca faiz indirimi beklentilerinin yerine, daha karamsar yorumlara yol açabileceğini belirtti.
Merkez Bankası'ndan dolar kurunu altüst edecek karar! Piyasalarda deprem etkisi 7
Uzmanlar, Türkiye’de yıllık enflasyonun %70’in üzerinde seyretmesine rağmen politika faizinin yüzde 50 seviyelerine indirilmesinin, ekonomi modelinde değişiklik anlamına gelebileceğini ifade ettiler. Bu durumun, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini zedeleyebileceği ve çıkış yapmalarına neden olabileceği endişeleri dile getirildi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.