Dikkat… Kredi kartı limitleri düşüyor, Temassız ödemede limit değişti, 3 gün sonra geçerli olacak – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dikkat… Kredi kartı limitleri düşüyor, Temassız ödemede limit değişti, 3 gün sonra geçerli olacak
  • Kıbrıs Detay
  • Ekonomi
  • Kredi
  • Dikkat… Kredi kartı limitleri düşüyor, Temassız ödemede limit değişti, 3 gün sonra geçerli olacak

Dikkat… Kredi kartı limitleri düşüyor, Temassız ödemede limit değişti, 3 gün sonra geçerli olacak

ABONE OL
Haziran 28, 2024 19:40
Dikkat… Kredi kartı limitleri düşüyor, Temassız ödemede limit değişti, 3 gün sonra geçerli olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara yolladığı talimat ile kredi kartı limitlerinde değişikliğe gitti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün açıkladığı PPK kararı ile faizleri değiştirmezken, kredi kartı faizlerinin sabitlenmesi nedeniyle kart faiz oranlarında da herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı, bayram öncesi ortaya çıkan “Kredi kartı limitleri düşürülecek” haberinin ardından gözünü BDDK’ya çevirirken, BDDK konuya ilişkin bankalara önemli talimatlar gönderdi.

Türkiye’de çalışanların aylık geliri ve kredi kartı limitleri arasındaki uyumsuzluk bulunması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda bankalara uyarılarda bulunan BDDK, bu konu için de somut girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

Temmuz ayı itibarıyla birçok bankanın, müşterilerinin kredi kartı limitini düşürmesi beklenirken, kart limitlerinin aylık gelirin 4 ile 8 katı arasına çekileceği öğrenildi.

Halihazırda çok sayıda banka, enflasyonu gerekçe göstererek peş peşe limit artırımlarına gitmiş ve birçok kullanıcısı için kart limitlerini aylık gelirinin 15 katına kadar yükseltmişti.

Bankaların limit değişikliklerini 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirmesi bekleniyor


Temassız ödemede limit değişti: Yeni dönem pazartesi günü başlıyor

Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024’ten itibaren 1500 lira olacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin 750 TL’den 1500 TL’ye yükseltilmesi 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor.

1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma işleminde yeni döneme geçiliyor.1 Temmuz 2022’de 750 liraya çıkarılan temassız işlem limiti 2 yıl sonra 1500 TL’ye çıkarılıyor

SALGIN DÖNEMİNDE ÖNEM KAZANMIŞTI

2020 yılında koronavirüs salgınının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri öne çıkmış, tüketicilerin hijyen hassasiyeti taşıması güvenli ödeme yöntemlerine talebi artırmıştı.

BDDK’nın 2 yıl sonra kredi kartlarında şifre gerektirmeden yapılan temas ödeme limitlerini 1500 TL’ye çıkarmasının, kullanıcılara belli ölçülerde kolaylık sağlaması beklenirken bu kararın, enflasyonun etkisiyle ürün fiyatlarındaki aşırı artışla ilgili olduğu yorumları yapılmıştı.

(

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.