Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2843 0.47%
EURO 37,2213 0.41%
ALTIN 2.979,740,87
BITCOIN 23296381,23%
Lefkoşa
°

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak

Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak

ABONE OL
Haziran 26, 2024 10:05
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın sahiplerine büyük şok geliyor. Bakanlık, altın alım-satım işlemleri için yeni bir uygulamaya geçeceği iddiasıyla gündemde. İşte tüm detaylar…

Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak

Altın sahiplerine büyük şok geliyor. Bakanlık, altın alım-satım işlemleri için yeni bir uygulamaya geçeceği iddiasıyla gündemde. İşte tüm detaylar…

Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 1
Geçtiğimiz yıl göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi, ilk olarak seçim öncesi piyasalara yönelik uygulanan yasaklarda gevşeme yoluna gitmişti.
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 2
Döviz tarafında kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talebi üzerine altın sahipleri için çeşitli sistem değişiklikleri yapılmış ve altın ithalatına kota uygulaması getirilmişti. Bu karar, kuyumcular ve mücevherat sektörü tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı.
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 3
“YASAKLAR SÜRECEK”Mehmet Şimşek, gelen tepkilere rağmen sert ifadelerle konuşarak, “Altına yönelik kota uygulaması getirdik. Bazı çıkar çevreleri memnun olmayabilir… Bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edip sonra bir köşede atıl durmasını nasıl memleketin menfaatine hizmet olarak görebiliriz? Vatandaşlarımızın tercihlerine saygılıyım.
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 4
Bu konuda hiç tereddüt yok, ancak kaynaklarımızı ülkemizin çıkarları doğrultusunda kullanarak yatırım, üretim, istihdam ve özellikle ihracatı artırmak için çalışacağız” şeklinde konuşmuş ve kısıtlamalardan geri adım atılmayacağını vurgulamıştı.
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 5
TEMMUZDA YENİ YASAKLAR GELİYORTemmuz ayı yaklaşırken, kuyumculuk sektöründen alınan kulis bilgilerine göre, yeni yasakların gelmesi bekleniyor. 31 Mart sonrasında dolar kurundaki istikrarlı seyir, altın fiyatlarının ons fiyatlarıyla paralel olmasını sağlarken, ilerleyen aylarda talebin artması beklenen altına yönelik kısıtlamalar için hazırlıklar başladı.
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 6
Kuyumcu İslam Memiş, yaptığı açıklamada ekonomi yönetiminin yaz aylarında 22 ayar gram altın üretimini tamamen durdurmaya hazırlandığını ve bu kararın ilerleyen dönemde 24 ayar 1 gram altınlara da etki edebileceği uyarısında bulundu.
Altın sahiplerine büyük şok. Yasaklanacak 7
Mehmet Şimşek yönetimi, geçen yıl göreve başladığında çeyrek ve yarım gram altın üretimlerini durdurmuştu. Yaz aylarının düğün sezonu ile başlaması nedeniyle, gram altınlar için de kısıtlama kararlarının uygulamaya konulması bekleniyor.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.