Altın piyasasında büyük hareketlilik. Çok kazandıracak

Altın ve gümüşün son zamanlardaki yükselişi, yatırımcıların dikkatini çekiyor ve birçok kişi uygun alım zamanını beklerken, İslam Memiş alım zamanına ilişkin yorumlarını sıraladı.

Son dönemde farklı yatırım araçlarına yönelen milyonlarca yatırımcı, altın ve gümüşteki artışları takip ederek bu değerli metalleri portföylerine dahil etmeye başladı.

Özellikle enflasyondan korunma ve portföy çeşitlendirmesi amaçlayan yatırımcılar, altın ve gümüşün güvenli liman olarak tercih edilmesini sürdürüyor.

Ancak son zamanlarda altın fiyatlarında bir düzeltme yaşanıyor. Bu durum, altın yatırımcılarında endişe oluşturuyor. Peki, yatırımcılar ne yapmalı?

HER DÜŞÜŞ BİR ALIM FIRSATIİslam Memiş, konuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Ünlü ekonomist, altın ve gümüş yatırımcılarına yönelik olarak, “Ons altın fiyatlarında kazançların realize edilmesiyle rekor düşüş yaşandı.Önümüzdeki hafta pazartesi ve salı günleri satış baskısının devam etmesi muhtemel. Gram altın ise ons altındaki negatif etkilerle geri çekiliyor.
Gümüşte de benzer bir düşüş gözlemledik. Her düşüşün bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUMGram Altın:Alış: 2.450,05 TLSatış: 2.450,67 TL

Yarım Altın:Alış: 8.086,00 TLSatış: 8.167,00 TL

Tam Altın:Alış: 16.047,00 TLSatış: 16.284,00 TL

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.