Son dakika… ATM’lerde yeni güncelleme

Kurban Bayramı süresince yaşanan nakit ihtiyacı ve artan enflasyon nedeniyle birçok özel banka, günlük para çekme limitlerini artırmaya hazırlanıyor. Detaylar haberde

kamagra slovenija

Kurban Bayramı süresince kurbanlık alışverişi, genellikle ilk gün yoğun olmasına rağmen dört gün boyunca devam ediyor. Bayram öncesinde bankalar, 16 Haziran'dan itibaren cuma günü son mesai yaparak perşembe gününe kadar kapalı kalacak.

Türkiye'de yüksek enflasyon sebebiyle kurbanlık fiyatları 15 bin lira civarına kadar çıkarken, bu miktarı ödemek isteyenler bankaların günlük ATM para çekim limitlerine takılıyor.

Birçok banka, günlük para çekim limitini 10 bin lira olarak belirlerken, kurbanlık almak için gereken 15 bin lirayı çekmek isteyenler ek komisyon ödemek zorunda kalabiliyor. Bayram sonrası bankalar, ATM'lerdeki nakit para sıkıntısını gidermek amacıyla büyük banknot eksikliğine çözüm bulmaya çalışıyor.

Bazı özel bankalar, 10 ve 20 liralık paralar için ayrılan slotları kapatırken, 200 lira için daha fazla alan ayırma kararı aldı.

LİMİT DEĞİŞİMİ OLACAK

Şu an için günlük para çekme limiti 7,500 lira olarak belirlenen bazı bankalar, bayram sonrasında bu limiti 15,000 liraya yükseltmeyi planlıyor. Diğer bazı bankalar ise günlük para çekme limitini 10,000 liradan 20,000 liraya çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu yükseltmeler, müşterilerin bayram sonrasında daha büyük miktarlarda nakit çekebilmesine imkan tanıyacak ve normal işleyişe dönüldüğünde yürürlüğe girecek.