Dolar bayram öncesi yaptı yapacağını ve sert bir yükseliş göstertti

Dolar/TL, haftanın son işlem gününde sert bir yükseliş yaşayarak yeni bir rekora imza attı.

Dolar kurunun dün akşam seansında 32,26 seviyesinden başlayan tepki alımları, yeni güne yükselişle devam etti.

Bugün sabah seansında 32,74 seviyesine ulaşan dolar kuru, rekorunu tazeledi. Saat 12.55'te ise 32,70 seviyesinden yükselmeye devam ediyor.

Bayram öncesi piyasalarda hareketlilik yaratan doların yükselişi hız kazandı ve Mayıs ayından bu yana 32,20 – 32,35 aralığında seyreden kur, bu aralığı yukarı yönlü aşarak yeni rekor arayışında.

Yurtiçi piyasaların bayram tatiline girmeden önce 33,00 seviyelerine doğru hareket eden dolar kurunun bugün yaşanacak gelişmeler yakından izlenecek. Akşam seansında ABD tarafında açıklanacak verilerin de piyasalardaki hareketliliği artırması bekleniyor.

Ekonomik veri yoğunluğuyla geçen haftanın ardından dolar kurunda sert yükselişler yaşanıyor. ABD'de yaşanan gelişmelerin etkisiyle dolar, rekora doğru ivme kazanıyor. Yurtiçindeki piyasaların bayram tatiline girmeden önceki son işlem gününde doların hareketlenmesi dikkat çekiyor.

Kurun bir süredir durgun seyretmesinin ardından tekrar yükseliş trendine girmesiyle birlikte haftayı rekor seviyelerle tamamlamaya doğru ilerliyor.

Bugün piyasa anketi sonuçları yayımlandı ve katılımcıların cari 2024 sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket dönemine göre düşüş göstererek 37,75 lira olarak belirlendi. Ayrıca 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de önceki ankete göre hafif bir düşüşle 41,41 lira olarak belirlendi.