Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme

ABONE OL
Haziran 13, 2024 20:42
Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiyi soğutmak amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanıyor

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiyi soğutmak amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Türkiye’de kredi kartı limitleri ile maaş orantısı arasındaki bağlantının koptuğunu ortaya koymuştu. Mevzuata aykırı limit veren bankalara ise ilk uyarı geçtiğimiz günlerde gönderilmişti.

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme 1
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yürütülen çalışmalar, Türkiye’de kredi kartı limitleri ile maaş orantısı arasındaki bağlantının koptuğunu ortaya koymuştu. Mevzuata aykırı limit veren bankalara ise ilk uyarı geçtiğimiz günlerde gönderilmişti.
Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme 2
KREDİ KARTLARINA YENİ DÜZENLEME GELİYORBankalara yeni uyarılar gönderildi. Bayram sonrası uygulanması planlanan tedbirler arasında en dikkat çekeni, kredi kartı limitlerindeki değişiklikler oldu. Aylardır kamuoyunu meşgul eden ve uygulanması planlanan kredi kartı düzenlemesi için beklenen adımın bayram sonrasında atılacağı öğrenildi.
Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme 3
KREDİ KARTI LİMİTLERİ DÜŞÜRÜLECEKBDDK mevzuatlarına göre kredi kartı limitleri, kartın kullanıldığı yıl dikkate alınarak müşterilerin aylık gelirinin 4 ile 8 katına kadar çıkarılabiliyor.Ancak Türkiye’de birçok banka, yeni kart sahiplerine bile gelirlerinin 10 katı ve üzerinde limit tanımlıyor.Bu durum, özellikle finansal okuryazarlığı düşük olan kullanıcıların yüklü borçlara saplanmasına ve ekonomik göstergelerde bozulmalara yol açıyor.

Çok sayıda banka, mevcut kart limitlerinin önemli bir kısmını kullanmamış müşterilerin limitlerini ve aylık gelirlerini yeniden gözden geçirecek.

Bu adımlar sonucunda, kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitleri, aylık gelirlerinin 4 ile 8 katı arasına çekilecek.

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme 6

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.