ÇAĞDAŞ MÜZİK DERNEĞİ TSM KOROSU VE FATİH ERKOÇ TSM KOROSU KONSERİ “YILDIZLARIN ALTINDA” – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇAĞDAŞ MÜZİK DERNEĞİ TSM KOROSU VE FATİH ERKOÇ TSM KOROSU KONSERİ “YILDIZLARIN ALTINDA”

ÇAĞDAŞ MÜZİK DERNEĞİ TSM KOROSU VE FATİH ERKOÇ TSM KOROSU KONSERİ “YILDIZLARIN ALTINDA”

ABONE OL
Nisan 22, 2024 10:52
ÇAĞDAŞ MÜZİK DERNEĞİ TSM KOROSU VE FATİH ERKOÇ TSM KOROSU KONSERİ “YILDIZLARIN ALTINDA”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(Ceynur Pehlivan)

Müzik ruhun gıdasıdır ve her insanın ruhu müziğe ihtiyaç duyar. Çünkü, müzik şifadır, iyileştiricidir, rahatlatıcıdır ve ruhunuzu dinginleştiren bir terapidir. Yine muazzam bir konser ile kulaklarımızın pası silindi, coştuk, eğlendik, dudaklarımızda eski nostalji parçalar, her birimiz bu ölümsüz şarkıları mırıldanarak, koroya ve bu kusursuz organizasyona eşlik ettik.

Yine Şef Ersin #Tünay, işini aşk ile yaptığını bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Sahnedeki duruşu, kişiliği ve yaptığı konserler ile Kıbrıs Türkünün Sanat dalında övüncü ve gururu oldu. Hiç şüphesiz, yıllardır emeğini, umutları ile yoğurarak bu günlere gelmiştir. Yakın Doğu Üniversitesi AKKM salonunda gerçekleşen konserde bizler salona sığamadık, hınca hınç dolmuş ve bağış biletleri çok öncesinde bitmişti.

Konseri tek cümle ile özetleyecek olursam, “kusursuz bir organizasyon” diyebilirim. Sahne dizaynından, koro kostümlerinden ve enstürman çalanların enstürümanları ile adeta özdeşerek, parmaklarını bunların üzerinde ahenkle dans ettirmesi ve müziğin ruhlarına işleyerek, yüz ifadelerinde yarattığı mimiklere kadar, eşsiz bir tablo hem gözlerimize, hem de kulaklarımıza hitap etti.

Bu vesile ile Şef Ersin #Tünay’ı bir kez daha ayakta alkışlayarak, emeğine, sunumuna ve o güzel yüreğine sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonda sponsor olan duyarlı kurum ve kuruluşlara da ayrıyeten teşekkür ederim. Bu eşşiz organizasyonda protokol sandalyelerinin boş kalması dikkatimi çektiği için konser sonrası Şef Ersin Tünay ile ayaküstü kısa bir sohbet ederken, boş protokol sandalyelerini işaret ettim. “Konserimize katkı koyacak tek bir Bakan dahi olmadı gördüğün gibi Ceynur Hanım” dedi. Ne kadar üzücü değil mi!!! Daha birkaç gün önce Fikri Ataoğlu “Sanat ve Sanatçının değerini her zaman taktir etmeliyiz” demişti. Oysa ki, ÇMD Başkanı Şef Ersin #Tünay, gerek yurt içi, gerekse yurt dışı konserlerinde Devlet desteği almadan kendi imkanları ile organizasyonlar yapmış ve katılmıştır.

Ünü sadece TC ile sınırlı kalmayıp, üçüncü ülkelere de taşmış ve buradan da davetler alarak, yine kendi imkanları ile bizleri en iyi şekilde temsil ederek, tanıtmış, sanatını en iyi şekilde icra etmiş ve sadece ülke sınırları içerisinde değil, ülke sınırları dışında da adını altın harflerle yazdırmayı başarmış bir Sanatçı Ersin #Tünay.

Ve bu 40’ıncı Sanat yılında; 12 yaşından beri bu günlerin hayalini kurarak, tırnakları ile kazıyarak bugünlere gelen, emeğini, sabrını ve umutlarını o güzel yüreği ile bütünleştirerek, her daim en iyisini yapma gayreti içerisinde, bizlere sunduğu bu konser için, bir kez daha teşekkür ederken, kendisini çalışmalarından dolayı takdir ve tebrik eder, başarılarının sonsuz olmasını dilerim. Sevgili Ersin #Tünay, hükümet edenlerin takdiri, Devlet desteği varsın olmasın, sen toplumun yüreğinde bizlerin “Sanat Güneşi” olarak yer ettin. Yolun açık olsun. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.