Öztürkler ”Ülkeye girişle ilgili kontrolün artması ve göç merkezi kurulması önemlidir” – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1886 0.19%
EURO 37,1075 0.1%
ALTIN 2.980,170,89
BITCOIN 23153710,52%
Lefkoşa
°

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Öztürkler ”Ülkeye girişle ilgili kontrolün artması ve göç merkezi kurulması önemlidir”
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Öztürkler ”Ülkeye girişle ilgili kontrolün artması ve göç merkezi kurulması önemlidir”

Öztürkler ”Ülkeye girişle ilgili kontrolün artması ve göç merkezi kurulması önemlidir”

ABONE OL
Kasım 7, 2023 23:58
Öztürkler ”Ülkeye girişle ilgili kontrolün artması ve göç merkezi kurulması önemlidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, ülkeye girişle ilgili kontrolün artmasının ve göç merkezi kurulmasının önemine işaret ett

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler de “Güncel konular” konulu güncel konuşmasında, Filistinlilerin yaşam haklarının ellerinden alındığını dile getirerek, bir an önce bu sürecin bitmesi ve tüm dünyanın Filistin’in egemenlik haklarına saygı duymasını diledi.

2 milyona yakın göç edecek kişiden bahsedildiğini belirten Öztürkler, bu süreçlerin doğru şekilde yönetilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına, iklim değişikliği, mevsim normalleri üzerinde hava ısısı ve kuraklık sorununa işaret ederek devam eden Öztürkler, petrol, kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtların kısıtlanması için gereken adımların ivedilikle atılması gerektiğini belirtti.

Bu konuda bireylere daha az araç kullanmak, geri dönüşüm, enerji tasarrufu gibi alanlarda da büyük görev düştüğünü kaydeden Öztürkler, bakanlığı döneminde çöp konusunda attığı adımların devamının gelmesi temennisini dile getirdi.

Cezaevi binası konusunda önceki dönemde atılan adımlara işaret eden Öztürkler, yeni cezaevinde koğuşlarda 14 kişi kaldığı için eleştirenler olsa da eski binaya göre çok daha insani koşullar olduğunun ortada olduğunu ifade etti.

Eski cezaevi restorasyonuyla ilgili süreçlerin devam etmesi gerektiğini anlatan Öztürkler, mahkûm sayısının 2018’de 516, 2019’de 577, 2020’de 652, 2021’de 586, 2022’de 581, 2023’de 773 olduğuna işaret ederke, ülkedeki nüfusun artmasıyla mahkûm sayısının da arttığını kaydetti.

Ülkeye girişle ilgili kontrolün artmasının ve göç merkezi kurulmasının önemine işaret eden Öztürkler, amacın uluslararası öğrencilerin ülkeye gelişini önlemek değil, ülkeye gelip de sıkıntı yaratabilecek kişilerin gelişini önlemek olduğunu belirtti.

Öztürkler, 10 yıllık mahkûmların uyruk bilgisine bakıldığında, yüzde 90’ının 4 ülkeden geldiğini söyledi.

En büyük sorunun düzensiz şekilde kalan kişilerin koordinasyonunu sağlamak olduğunu dile getiren Öztürkler, izinsiz kişilerin ülkelerine gönderilmesi için gereken adımların atılması gerektiğini belirtti.

Nüfus noktasında mekânsal adres ve kayıt sisteminin önemine işaret eden Öztürkler bu konuda kendi döneminde yaptığı çalışmalara değindi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.