REÇETEYDİ, ECZACIYDI, DOKTORDU DERKEN… – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

REÇETEYDİ, ECZACIYDI, DOKTORDU DERKEN…

REÇETEYDİ, ECZACIYDI, DOKTORDU DERKEN…

ABONE OL
Ekim 11, 2023 15:08
REÇETEYDİ, ECZACIYDI, DOKTORDU DERKEN…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Madem ki günlerdir tutuklamalar devam ediyor sahte reçetedavasında, madem ki devletin imkanlarını kötüye kullananlar var, madem ki devleti soyanlar var, madem ki yasalarda açıklar var, o halde en baştan başlayıp sağlık sistemini ve sağlık sektörünü sıfırlayıp yeniden bir yapılanma ile doğru işlevi gündeme koyunuz. Örneğin, devlet hastanesinde görev yapan doktorlar tam gün mesai çalışsın. Yok öyle günde iki saat, 10.00’da gelip 12.00’de paydos etmek. Hastaya gereken özen gösterilsin, gerekli tanı konulsun ve tüm modern cihazlar ile devlet hastanesi toplumuna hizmet etsin. Özel hastanelere sevk etmesin. Dıştan hizmet alımı ile iş döndürmesinler.

Kendi kliniğinde çalışan doktorlar ise, kredi kartı kullanmayarak, nakit para ile hasta bakan ve aldıkları bu paralar karşılığında makbuz kesmeyen ve devletten vergi kaçıranlar hırsız olmuyor mu? Devleti göz göre göre kandırmıyor mu? Bu düpedüz devletten vergi kaçırmaktır. Birkaç sene önce yazmıştım, yine yazmakta fayda vardır diye düşünmekteydim. Bir aile yakınımıza özel bir klinikte klonoskobi yapılacaktı. Muayene olup, muayene ücretini ödedikten sonra, doktor kendisine klonoskobi için randevu verdi.

Ardından da hastaya aynen şöyle söyledi. “klonoskobi ücreti şu kadardır. Gelirken bu miktarı nakit olarak getiriniz.” Hiçbirinin işine kredi kartı ile çalışmak gelmiyor. Çünkü, bir günde ne kadar hastaya baktıkları, bu hastalardan ne kadar ücret aldıkları maliye tarafından bilinmeyecek ve vergi bu şekilde çalışan doktorlara işlemeyecektir. Muayene karşılığı hastalardan aldıkları nakit paraların karşılığında makbuz vermeyerek hem devleti soyacaklar, hem milleti soyacaklar, hem de kendilerine mecbur bırakacaklar.

Yalan dolan mı istiyorsunuz, usulsüzlük mü istiyorsunuz, yolsuzluk mu istiyorsunuz, alın size üzerinde çalışılması gereken bir başka sorun. İşin temelinde sorunun en dibine inmek ve kademe kademe çıkmak gerekirse, Devlette sorunların bitmeme sebebi hükümet edenlerin hiçbir konuda bir devlet anlayışı içerisinde hareket etmeyip, devleti yüceltecekleri yerde, itibarsızlaştırmak ve her türlü yalana, dolana, hileye göz göre göre çanak tutmaktır.

Kırın mürekkep yüklü kalemlerinizi, vurun sırtınıza ceketlerinizi ve yürütemediğiniz, yönetemediğiniz makamlarınızı iade edin. Sizler var oldukça bu devlette yolsuzluklar bitmeyecek, vatandaş her zaman sömürülecek ve her türlü sıkıntıya maruz kalacaktır. Biz vatandaşlar ise, her gün basında devletin her bir birimindeki yolsuzlukları okuyarak biraz daha bu ülkeden, biraz daha bu şekilde yaşamdan ve biraz daha bu topraklardan soğuyacağız. Yettiniz artık. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.