Sahte reçete vurgunuyla ilişkili dün göz altına alınan bir doktor, iki eczacı 3 gün tutuklu kalacak

Sahte reçete vurgunuyla ilişkili dün göz altına alınan bir doktor, iki eczacı toplam 3 kişi bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tutuklanan ve bugün mahkemeye çıkarılan bir doktor ve 2 eczacıya soruşturma kapsamında 3 gün tutukluluk emri verildi.

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen “Sahte Reçete Düzenlenmesi” meselesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Dr. Sude Toydemir, Eczacı Özlem Toydemir ve Ediz Toydemir, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis Çavuşu Cemali Çiftci mahkemede olguları aktardı. Çiftçi, Ocak-Ağustos ayları içerisin zanlılar Özlem Toydemir ve Ediz Toydemir’in, öz kızları doktor Sude Toydemir’in yardımıyla alınmayan ilaçları alınmış gibi gösterdiğini kaydetti.

Zanların işyerlerinde ve evlerinde arama yapıldığını ve birçok elektrikli eşya bulunduğunu aktaran polis, Dörtyol’da bulunan eczane yakınlarında birçok küpürü kesik ilaç tespit edildiğini söyledi. Polis, Serdarlı’da ise Sude Toydemir’e ait imzalı reçeteler bulunduğunu, fakat üzerinde hasta ismi olmadığını söyledi.

Polis, zanlı Sude Toydemir’in ve zanlı Ediz Toydemir’in gönüllü ifade verdiğini belirtti.

Dörtyol Eczanesi’nin Ediz Toydemir, Serdarlı Eczanesi’nin ise Özlem Toydemir’in kontrolünde olduğunu belirten Özdemir, meseleyle ilgili 57 ifade alındığını, küpürü kesik ilaçların sayımı henüz yapılmadığını aktardı.

Detayları dinleyen yargıç zanlılar hakkında soruşturma kapsamında 3 gün tutukluluk verdi.