Doğuş Derya ” CTP’nin şiddetin hiçbir biçimine tahammülü yoktur ” – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9940 0.29%
EURO 37,8817 0.69%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1976623-2,82%
Lefkoşa
°

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğuş Derya ” CTP’nin şiddetin hiçbir biçimine tahammülü yoktur ”

Doğuş Derya ” CTP’nin şiddetin hiçbir biçimine tahammülü yoktur ”

ABONE OL
Ekim 3, 2023 12:20
Doğuş Derya ” CTP’nin şiddetin hiçbir biçimine tahammülü yoktur ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTPKadın Örgütü Başkanı ve Milletvekili Doğuş DeryaPınar Taş‘a şiddet uygulayan CTP üyesi Ergün Sünmez‘in partiden “kesin ihracı” için CTP Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) başvurduklarını, CTP MYK’nın bu talebi çarşamba günü yapılacak olan toplantıda tüzük çerçevesinde yürürlüğe koyacağını belirtti

Derya: Sünmez, parti yetkililerine sözlü ve CTP Kadın Örgütü Başkanına fiziksel saldırıda bulundu

Özgür Gazete’nin gündeme getirdiği “Pınar Taş’a uygulanan şiddet haberi sonrası gazetemize yazılı açıklama gönderen Derya, bu yıl tamamlanan boşanma davası öncesi ve sonrasında Taş’a şiddet uygulamaktan vazzgeçmeyen CTP üyesi Ergün Sünmez’in, kendisini uyaran parti yetkililerine sözlü, kendisine de fiziksel saldırıda bulunduğunu belirtti.

“CTP’nin şiddetin hiçbir biçimine tahammülü yoktur”

Derya’nın açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Cumhuriyetçi Türk Partisi kurulduğu ilk günden itibaren insan hakları, demokrasi ve eşitlik mücadelesinin yılmaz bir neferi olmuş, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda 1970’li yıllardan beridir ördüğü mücadele ile hem parti içinde hem de ülke düzeyinde örnek olacak birçok kazanımın mimarı olmuştur.

Parti tüzüğümüzün temel ilke ve değerleri içinde yer alan cinsiyet eşitliği ve ayrımcılık karşıtı prensipler, ülkemizde ve parti politikalarımızda şiddete karşı geliştirdiğimiz mücadelenin en temel zeminidir.

Yıllardan beridir, CTP üyesi kadınlar başta olmak üzere, tüm parti üyelerimizin verdiği eşitlik mücadelesi sonucunda, parti tüzüğümüzün 27’nci maddesinin (e ) fıkrasının (i) ve (v) bentlerinde “Kesin İhraç” nedeni olarak tanımlanan hususlar arasında kadınlara yönelen şiddet suçları da vardır. Çünkü CTP’nin şiddetin hiçbir biçimine tahammülü yoktur.

“Pınar ile her türlü dayanışmayı göstermekteyiz”

CTP Kadın Örgütü olarak, örgütümüzün üyesi olan Pınar Taş’ın maruz kaldığı erkek şiddetini durdurmak için uzunca bir süredir verdiği mücadeleye destek olmakta ve sürecin en başından itibaren Pınar ile her türlü dayanışmayı göstermekteyiz.

Bu bağlamda şiddet uygulamaktan 2019’da hüküm giyen ve teminatla serbest kalan Ergün Sünmez, ilgili dönemde partili kadınların talebi ve MYK’nın aldığı karar üzerine yürüttüğü Dipkarpaz Ersin Paşa Bucak Örgütü başkanlığından istifa etmek zorunda kalmıştır.

“Sünmez’in partiden “kesin ihraç” edilmesi için CTP MYK’ya başvuruda bulunuldu”

Ancak 2023 yılında tamamlanan boşanma davası öncesinde ve sonrasında Pınar Taş’a şiddet uygulamaktan vazgeçmemiştir. Ayrıca Ergün Sünmez, 2023 yılının Temmuz ayında, uyguladığı şiddeti durdurması için kendisine uyarıda bulunan Parti yetkililerine sözlü ve Kadın Örgütü Başkanı’na da fiziksel saldırıda bulunmuştur.

Tüm bu yaşananlar sonucunda CTP Kadın Örgütü’nün, Ergün Sünmez’in partiden “kesin ihraç” edilmesi için CTP Merkez Yönetim Kurulu’na başvuruda bulunduğunu; CTP MYK’nın da bu talebi Çarşamba günü yapılacak toplantıda tüzük çerçevesinde yürürlüğe koyacağını belirtiriz”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.