HAUSER KONSERİ (LİMASOL) – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0052 0.32%
EURO 37,8665 0.69%
ALTIN 2.820,770,41
BITCOIN 1970572-3,08%
Lefkoşa
°

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAUSER KONSERİ (LİMASOL)

HAUSER KONSERİ (LİMASOL)

ABONE OL
Eylül 28, 2023 09:44
HAUSER KONSERİ (LİMASOL)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hauser, dünyaca ünlü meşhur çello ustası mükemmel bir müzisyendir. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Limasol Belediye Tiyatro salonunda gerçekleştireceği konserin reklamı önüme düştü. Fiyatlar, oturma yerlerine göre farklılık gösteriyordu. Bazı yerler 75 Euro, bazı yerler 100 Euro ve en ön sıradaki yerler ise 150Euro’dan online satışa sunulmuştu.

Böylesi bir konser kesinlikle kaçırılmazdı. Hemen online satış ile biletlerimizi aldık ve günü gelince de konserin başlama saatinden bir saat önce konserin gerçekleştirileceği Limasol Belediyesi açık hava tiyatro salonuna vardık. Hani kalabalık olur, itiş kakış olur diyerekten erken gitmeyi tercih ettik. Giriş yerinin hemen önünde Rum plakalı bir araç park halindeki Türk plakalı bir araca çarptı.

Olay yerine hemen polis gelip, Türk plakalı aracın sahibine ulaşmaya çalıştı. Ama bu karmaşanın içerisinde ne trafik aksadı, ne de girişte izdiham oldu. Biletini online alanlar görevlilere telefondan biletlerini gösterip içeriye girdiler. Salondaki görevliler ise, bilet numaralarından oturma yerlerimizi göstermede yardımcı oldular. Kısa bir sürede salon doldu ve tam saatinde Hauser ve ekibi sahnede yerini aldı.

Kısa süre yükselen bir alkış sesi sonrası, sanatçının bizi selamlaması ile konser başladı. İzleyiciler adeta nefesini tutmuş ve sadece sahneden gelen çellonun sesi ile büyülü bir rüyaya dalmış gibiydiler. Kendi arasında konuşan yok, fısıldaşan yok, seyirciden ses çıkmıyor. Kaliteli insan topluluğu ve görgü kurallarına en ince detayına kadar uyulması ortaya eşsiz bir manzara çıkarmıştı.

Önce birkaç slow parça ile başlayıp, her parçanın bitiminde seyirciyi selamlayan Hauser, zaman zaman esprileri ile seyircileri hem güldürmüş, hem de tatlı yüz mimikleri ile bizleri bir kez daha kendine hayran bırakmıştı. Slow parçaların ardından hareketli parçalar ile coştuk. İnanılmaz bir konserdi. Kulaklarımızın pası silinirken, eşsiz bir müzik dinletisinin tadı damağımızda kaldı.

Orkestradaki her eleman dalında ayrı bir uzmandı. Bir buçuk saat süren konser sonrasında seyircinin ısrarı üzerine yarım saat daha sahnede kalan Sanatçı, güzel bir konuşma ile konserini bitirirken halkın arasına karışarak son bir parça ile bizleri coşturdu ve kendisi ile resim çekilmesine olanak sağladı.

Salondan ayrılırken herkes yine birbirine saygılı bir şekilde ilerleyerek çıkış kapısına geldi. Öyle bizdeki gibi itiş kakış ya da izdiham yaşanmadı. Her şey sistemli ve saygı çerçevesinde yol aldı. Dönüş saatimiz gece yarısına denk gelmişti. Ancak, yollar gün gibi aydınlık ve her yer ışıl ışıldı. Öyle bizdeki gibi her yer zifiri karanlık, aydınlatması olmayan, ya da yolları çukur dolu bir asfalt görmeniz mümkün değil.

Umarım bu konserler her yıl yapılır ve böylesi güzel organizasyonlarda bizler de seyirci olarak yer alırız. Müziğin dili,dini ve ırkı yoktur. Teşekkürler Hauser. Ve teşekkürler Limasol Belediyesi, böylesi eşsiz bir organizasyona imza attığınız için. Vesselam

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.