BALIK BAŞTAN KOKAR – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,1884 0.19%
EURO 37,1500 0.13%
ALTIN 2.978,860,85
BITCOIN 23190600,50%
Lefkoşa
°

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BALIK BAŞTAN KOKAR

BALIK BAŞTAN KOKAR

ABONE OL
Eylül 25, 2023 09:35
BALIK BAŞTAN KOKAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medyada reçete yolsuzluğu ile ilgili haberler almış başını gidiyor. Daha önce 1 kilo et çalan için de günlerce haber yazılıp çizilmişti. Hatta birkaç gün önce 10 yıl önce bir süpermarketi çalan hırsızın da bugünlerde yakalandığı yazılıp çizildi. Doğrusu, bu haberlerin pek de üzerinde durmadım. Meşhur atasözüdür “balık baştan kokar” diye. Ülke yönetimini omuzlamış insanların kaç tanesi süt gibi ak ve temizdir diye bir sorgulama açılacak olsa….. eyvah ki ne eyvah…Böylesi haberleri gündem yapıp, asıl gündemi unutturmaya çalışanlar kimlerdir ki!!! Aslında, asıl hırsız damgası yemesi gerekenler ve bu suçlardan dolayı yargılanması gerekenler devletin yüce makamlarında oturanlar değil midir ki!!!! Vatan toprağını parsel parsel yabancılara peşkeş çekmek hırsızlık değil midir?

Vatan toprağını satarken komisyon almak hırsızlık değil midir? Makamı kötüye kullanıp, makamın verdiği imtiyazları kendisine ve yakınlarına kullanmak hırsızlık değil midir? İzaz ikram fonlarını har vurup harman savurmak hırsızlık değil midir?

Bütçedeki kalemlere ayrılan meblağları kişiye özel amaçlar için kullanmak hırsızlık değil midir? Devletin kasasını malı imiş gibi kullanmak hırsızlık değil midir?

Devletin ensesinden gereksiz yurt dışı seyahatler yaratmak bir nevi hırsızlık değil midir? Sermaye patronlarından haksız yere kazanç elde etmek hırsızlık değil midir?

Hiç mal varlığı yok iken, makam sayesinde korkunç bir servet yapan kişilerin elde ettiği varlıklar ve kazançlar hırsızlık değil midir? Devlet ihalelerinden haksız yere kazanç elde etmek hırsızlık değil midir?

Devleti vatandaşın gözü önünde korkusuzca sömürmek hırsızlık değil midir? Dokunulmazlığı kendisinde ayrıcalık görüp, devleti her türlü zarara uğratmak ve görevi kötüye kullanmak da aslında bir tür hırsızlık değil midir ki!!!!

Eğer, bu ülkede adalaet herkese eşit işlemiyecekse; Eğer, bu ülkede dokunulmazlığı olanlar, her işi kendine hak görecekse; Eğer, bu ülkede yargı, dokunulmazlığı olanlardan hesap sormayacaksa; O zaman, ne sosyal demokrat bir ülkeden bahsedin, ne eşitlikten bahsedin, ne de böyle hırsızlık olayları ile devasa gündem yaratın.

Balık baştan kokar. Adalet istiyorsanız eğer, en baştan başlayın, kim hırlı, kim hırsız yargılamaya. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.