DÜNYA UZAYA, BİZ CAMİYE TAVAF EDERİZ – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

DÜNYA UZAYA, BİZ CAMİYE TAVAF EDERİZ

DÜNYA UZAYA, BİZ CAMİYE TAVAF EDERİZ

ABONE OL
Eylül 19, 2023 09:46
DÜNYA UZAYA, BİZ CAMİYE TAVAF EDERİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiçeği burnunda Gönyeli Belediye Başkanı Gönyeli’ye cami yapacağını İbrahim #Benter ile basına poz vererek açıklamıştır. #Benter konusuna hiç değinmeyeceğim. Çünkü, emekli yaşı gelip geçtiği halde kimse bulunduğu makamdan onu alamıyorsa, dokunamıyorsa, belli ki dış güçlerin kanatları altında koruma altındadır. Hüseyin #Amcaoğlu’na gelince, Belediye Başkanı olduğunda birçok kesimden övgüler almış, halkın yanında bir duruş sergilediği için alkışlanmış ve siyasette kendisine “temiz siyaset adamı” ünvanı yakıştırılmıştı.

Bence bu ülkede siyasete girip de özünü, sözünü yitirmeyen hiç kimse yoktur. Herkes bir müddet sonra Ankara’nın idaresine girmeye mahkumdur. Ya bu idareye girersin, ya bu diyarda barınamazsın, burada bu işler böyle dönüyor ve bunu hepimiz biliyoruz. Gönyeli’de her şey tamam da, bir cami mi eksik kalmıştı?? #Amcaoğlu’na sormak gerekir, okullar sağlam mı, depreme dayanıklılığı kontrol edilip, bina olarak yenilendi mi? Gönyeli’de yeterli yeşil alan mevcut mu? Gönyeli’de sağlık ocağı bulunuyor mu? Gönyeli’ kadın sığınma evi var mı? Kreş ve ana okul yeterli mi? Yollar, sokaklar düzgün asfalt ve elektrik direkleri tamam çalışıyor mu? Kanalizasyon sıkıntısı var mı? Çöpler zamanında toplanıyor mu? Yani cami yapımından önce dikkate alınması gereken daha elzem konular var diye düşünmekteyim.

Nedense son yıllarda Kıbrıs’ın kuzeyinde neredeyse her bölgeye cami yapımı geleneksel bir hale gelmiş bulunmaktadır. Kaldı ki, Gönyeli küçük bir yerleşim yeri ve içerisinde bir de cami bulunmaktadır. Yeterli gelmedi mi bu cami ibadet yapanlara? Oysa ibadet evde de yapılabiliyor. Ve dahi, Müslüman bir toplum olduğumuzu, ülkede cami yapımlarını artırarak mı birilerine ispata çalışıyoruz? Yoksa birilerine yaranmaya mı çalışıyoruz? Dünya ülkeleri ilim ve bilime ağırlık vermiş iken, bizlerin halen daha cami inşa işleri ile uğraşmamız eşit ve egemen bir devlet savunucusu olarak çok çelişkiler ve kafa karışıklığına sebebiyet vermektedir.

Biz Kıbrıslı Türkler Müslümanlığı önce vicdanımızda, sonra değer yargılarımızda ve ardından da iç dünyamızda ibadet ederek de yerine getiriyoruz. Bu yıllardan beridir böyledir. Ama herhalde Gönyeli’deki nüfus artık çok kültürlülükten kaynaklı bayağı bir artış göstermiş olmalı ki, ibadet yeri de dar gelmeye başladı. Ve Belediye Başkanı #Amcaoğlu, size buraya bir not düşmek isterim, görev süresi tamamlanmış, emeklilik yaşı çoktan geçmiş olan #Benter ile böylesi bir işe imza atmanız sizleri seven insanların kafasında soru işaretlerine sebebiyet verdi. Yoksa siz de, bu davranışınız ile, biat yolunu seçtiğinizi açıktan tescillendirmek mi istediniz? Kıbrıs’ın kuzeyindeki siyasetçi profiline siz de hoş geldiniz. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.