DEVLET KAPISI ALİBABA’NIN ÇİFTLİĞİ – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEVLET KAPISI ALİBABA’NIN ÇİFTLİĞİ

DEVLET KAPISI ALİBABA’NIN ÇİFTLİĞİ

ABONE OL
Eylül 7, 2023 09:33
DEVLET KAPISI ALİBABA’NIN ÇİFTLİĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu zamanda torpiliniz var ise, devlete memur olarak girer, bir masada oturur gün geçirir ve ay bitimi de maaşı kaparsınız. Öyle iş bilmek, iş öğrenmek gibi bir derdiniz tasanız da olmaz. Zira, Devletin kapısı artık sorma gir hanından beter oldu. İş bilmek, ya da iş öğrenmek esas alınmamakla birlikte, yeter ki bir oy artıya geçilsin zihniyeti kök salalı yıllar oldu. Haliyle yılların birikimi Devletin kapısını Alibaba’nın Çiftliği haline getirdi.

UBP bu ülkede torpilin ağa babası olup, Devlet dairelerine gerek işçi, gerek ise memur kadrosu adı altında vasıfsız insanları yığdıkça yığdı. Yaptığı atamalar liyakattan uzak ve hem kendilerine hem de atadıklarına menfaat sağlamak için olmuştur. Şahsen 31 yıllık memuriyet hayatımda her hükümet veya bakan değişikliğinde kaç adet müdür, kaç adet müsteşar gördüğümün sayısını sayamamakla beraber her bir/bir buçuk yılda bir diye tanımlayacak olursam matematik ile hesap kitap ortada olur.

Ne demişti Başbakan #Üstel göreve geldiğinde; “Atamalar liyakat usulüne dayalı olacaktır”. Çok duyun az inanın. Hele ki bunu söyleyen Üstel ise, asla inanmayın. Çünkü, eğer birlikte çalışma imkanınız olsa idi, kendisinin, bakanlığında yaptığı torpili iliklerinize kadar hissederdiniz. Yaşadım ve çok iyi biliyorum. Ancak, sanmayın ki bir tek bu böyle, hepsi için durum ayni şekilde geçerlidir. Bir bakan göreve geldiğinde en alt memurdan tutun da, en üst memura varıncaya kadar kilit noktalarda oturan memurlar kızağa alınır, yerine adamları atanır. Şoför, odacı ve sekreterin hiç şansı yoktur, değişecektir.

Alın size devletin ensesine çok ağır yük. Edinmiş olduğumuz müşavirler ordusu dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Ve yine dünyanın hiçbir ülkesinde Devlet kapısı bu denli itibarsızlaştırılarak, vasıfsız insanların elinde oyuncak olmamıştır. Geçtiğimiz günlerde 4-5 tane bakanın değişmesi ile yine dama taşı gibi birileri görevden alınıp, başka birileri bu göreve atandı. Oysa, hepsi UBP ataması, görevden alınanlar da, yeni atananlar da. İşte bu yüzdendir ki, eğer devlet dairesine bir işiniz düşerse kırk yerinizden çatır çatır çatlarsınız o işinizi yoluna koyana kadar.

Düzen böyle gelmiş, böyle de gidecek. Bu yüzden bu devletin yücelmesini, itibar kazanmasını sakın ha beklemeyiniz. Devleti omuzlayacak kişiler dalında uzman, kişilik, karakter ve dürüstlük timsali olması gereken vasıflı kişilerdir. Bugün bu vasıflara uygun Devlet bünyesinde kaç tane müdür, müsteşar ya da memur vardır tabiri yerinde ise “bir elin parmaklarını geçmez” demek kanaatimce çok doğru olur.

Burada hemen belirtmek de isterim “yılların memurları, iş bilenler de, liyakatta haksızlığa uğradıkları için, yeni gelenlerin egosundan geçilmediği için, kendilerini geri çekmişler ve iş yapmak istemeyerek günlerini etrafında olanları seyretmekle yetinmektedirler”. Yani demem o ki, siz Devletin kapısını Alibaba’nın çiftliğine çevirirseniz, yazılanları ve çizilenleri de hazmetmeyi bileceksiniz. Olmadı, üzerine bir bardak da soda içebilirsiniz. Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.