EYLÜL GELİYOR, ZİL ÇALIYOR – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,2267 0.29%
EURO 37,1504 0.18%
ALTIN 2.981,260,93
BITCOIN 23200010,67%
Lefkoşa
°

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

EYLÜL GELİYOR, ZİL ÇALIYOR

EYLÜL GELİYOR, ZİL ÇALIYOR

ABONE OL
Ağustos 17, 2023 09:25
EYLÜL GELİYOR, ZİL ÇALIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayı hepimizin malumudur ki okulların açılması ve zilin çalması demektir. Eylülün anlamı yaz tatilinin bitimi ve yeni ders yılının başlamasıdır. 2023-2024 ders yılında dilerim geçmiş yıllarda yaşanan problemler, aksaklıklar ve ihmaller yaşanmaz.

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Bakanımızın bir açıklamasını okudum: “Yaz döneminden beri canla başla çalışıyor ve eksiklerin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi . Bunun üzerine ben de kendisine bazı sorular yöneltmek istiyorum. Yılların birikmiş olan sorunlarını üç ay içerisinde çözebilecek kudrete sahip misiniz? Okullardaki malzeme eksikliklerini nasıl gidereceksiniz? Atamalarınızda liyakata önem verip, düzeni gerektiği şekilde mi yerine getireceksiniz? Depreme dayanıklılık konusunda tüm okullarımız elden geçti mi? Tadilat gereken tüm okullarda, gerekli tadilatlar ile tamir ve bakımı yapıldı mı? Devletin öngördüğü “her çocuk 18 yaşına gelinceye kadar ücretsiz eğitim hakkına sahiptir” ilkesine bağlı kalacak mısınız? Özel okullardaki dövize endeksli yatırım koşullarını iyileştirme yoluna gidecek misiniz? Dini konularda yapılan baskıların ve küçük yaşta çocuklara zoraki kuran kursu verdirilmesinin “emir-telakki” uygulamasını lav edebilecek misiniz? Tam gün eğitime geçme konusunda ne gibi çalışmalar yapabildiniz? Okullarımızı tam gün eğitim için gerekli olabilecek yemek salonu konularında hazırlayabildiniz mi? Birçok okulda eksik olan öğretmen kadroları için münhal açıp öğretmenlik için sırada bekleyen çocuklarımıza iş imkanı yaratabilecek misiniz?

Durmadan yeni okul binası temeli atıyorsunuz da mevcutların temeli ile alakadar olabildiniz mi? Dünyada eğitimde ne yapılıyorsa KKTC’de, daha iyisini yapmak zorundayız diyorsunuz da, icraatlarınıza bakınca, kayda değer bir gelişme göremediğim gibi, gerileme kaydettiğimizi de söylemeden geçemeyeceğim. Dünya eğitim sistemi ile KKTC eğitim sistemi arasındaki uçurumları, oturup akli selim bir kafa ile karşılaştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Kendinizi boy aynasında görmekten vaz geçip, bir an önce gerçeklerle yüzleşiniz. İssias otel ve vefat eden evlatlar konusunda ise, size “anıt mezarlar konusunda ne yaptınız” diye sormuyorum. Çünkü yapamadığınız ve bu konuda icraat üretemediğiniz ortadadır. Ve dün çıkan haber ile öğrencilere bütünleme sınavı yapmadan karne notu ile sınıf geçirmek ya da sınıfta bırakmak kararı ile eğitimin tam bir fiyasko olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldunuz.

Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.