Duayen Gazeteci, ülkenin değerlerinden Süleyman Ergüçlü hayatını kaybetti – Kıbrıs Detay
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18457660,78%
Lefkoşa
°

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Duayen Gazeteci, ülkenin değerlerinden Süleyman Ergüçlü hayatını kaybetti
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Duayen Gazeteci, ülkenin değerlerinden Süleyman Ergüçlü hayatını kaybetti

Duayen Gazeteci, ülkenin değerlerinden Süleyman Ergüçlü hayatını kaybetti

ABONE OL
Ağustos 14, 2023 11:59
Duayen Gazeteci, ülkenin değerlerinden Süleyman Ergüçlü hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkenin duayen gazetecilerinden, gazeteci – yazar Süleyman Ergüçlü  bugün hayatını kaybetti.  Basın camiasının önemli isimlerinden Süleyman Ergüçlü’nün zamansız vefatı başta ailesi olmak üzere sevenlerini üzdü

Ergüçlü’nün eşi Neşe Ergüçlü acı haberi sosyal medyadan “Eşim Süleyman Ergüçlü bu sabah, evimizde vefat etmiştir. Acım, acımız sonsuz. Cenaze töreni ile ilgili detaylar tarafımızdan paylaşılacaktır. Hepimizin başı sağolsun” ifadeleri ile duyurdu.

Süleyman Ergüçlü kimdir?

1954 yılında Yenicami mahallesi Lefkoşa’da doğan Ergüçlü ünlü oyuncu Hazar Ergüçlü’nün babasıdır. Ergüçlü Savaş sonrasında gazeteci oldu… Türkiye’de, Anamur’da Kıbrıs’ın Sesi Radyosu’nda görev aldı… Sonra Kıbrıs’a döndü… Önce Bayrak Radyosu, daha sonra Bayrak Televizyonunda görev aldı… 1986’da BRT’den ayrıldı ve çeşitli gazete ve ajanslarda çalıştı… Ülkenin ilk internet gazetesi “Kimgazet”i yayınladı.

   1989’da, Kıbrıs Gazetesi’ni kuran ekibin içinde yer aldı ve ilk Yazı İşleri Müdürü oldu… Çeşitli dönemlerde başka medya kuruluşlarında da çalışarak BRTK Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanlığını yaptı

 Ergüçlü aynı zamanda Seyahatname, Edebiyat kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.