“HESABINI SORACAĞIZ” DEDİLER, ÜSTÜNE “BİN HESAP DAHA” EKLEDİLER – Kıbrıs Detay
DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,760,42
BITCOIN 21768423,15%
Lefkoşa
°

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“HESABINI SORACAĞIZ” DEDİLER, ÜSTÜNE “BİN HESAP DAHA” EKLEDİLER

“HESABINI SORACAĞIZ” DEDİLER, ÜSTÜNE “BİN HESAP DAHA” EKLEDİLER

ABONE OL
Ağustos 3, 2023 09:58
“HESABINI SORACAĞIZ” DEDİLER, ÜSTÜNE “BİN HESAP DAHA” EKLEDİLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Şu kara gözlüklü kendini jön sanan efendinin göreve geldiği gün söylediklerini hatırlıyor musunuz? “Liyakata önem vereceğiz” “Zamları önleyip denetime ağırlık vereceğiz” “Elektrik problemini ortadan kaldıracağız” “Gailemiz halkımız” “Gençliğin önünü açacağız” “Meleklerimizin hakkını sonuna kadar arayacağız” Bu klişe cümleler uzar uzar da gider.

Ancak, icraata baktığımızda memleket tam bir kaos. Daha ilk günden, bunun böyle olacağından emindim. Gelmiş geçmiş en başarısız, en iş üretmez, en beceriksiz ve en el pençe divan duran efendi demekte haksız sayılmayızdır. “En” leri de daha çok da, buradan yazmak sayfalar alır. Bir insanı tanımak istiyorsanız birlikte çalışmanız, seyahat etmeniz ve ona makam vermeniz gerekmektedir.

Geçmiş yıllarda Turizm bakanlığı yaptığı dönemde çalışmış ve tanışmıştık. O zamanlar da bakanlıkta her şey kaos olmuştu. Her neyse karambolden bir makam almış, adam elbette tadını da çıkaracak cebini de dolduracak. Ha bir de havası da cabası “kablo ile elektrik için imzayı atmaya gidiyorum”. Sanki KKTC halkını kendi emek ve icraatları ile aydınlığa çıkaracak havalarına bürünüp, neredeyse kendini ülkenin kahramanı ilan edecek. Oysa kimin kahramanı olduğu gün gibi ortadadır.

Bu açıklamanın ardından basıyor yağ ve grasoyu ve diyor ki “TC halkını bir kez daha saygı ile selamlıyorum”. Bu ne alaka hiç anlamış değilim. Sen ilk önce kendi halkının sorunlarının temeline inip çare üret. Sen ilk önce ülkedeki pahalılığı ve denetimsizliği kontrol altına alma gayreti göster. Sen ilk önce ülkedeki sağlık sisteminde hastalarına ilaç ve temel sağlık hizmetlerini sunabilecek kapasiteyi sağla. Sen ilk önce ülkede giriş-çıkışları sıkı bir denetime al, kayıt dışı ve kaçak işçi sorunlarına çözüm bul. Sen ilk önce dairelerde çalışmayan numaratörlerin, arızalı cihazların tamir ve bakımını yaptırmak için bütçeye maddi olanak sağla.

Say say bitmiyor sıkıntılar. Dertler bir iken bin oldu, milyon oldu. Ama övünmeye gelince uçuyoruz, hem kanatsız, hem sınırsız. “Yeni Ercan Havalimanı KKTC’nin geleceğinin en önemli mihenk taşıdır”. “Mihenk Taşı” ne demektir bilmediğiniz aşikar. Anlamca “kalite” belirtmek için kullanılan bir kıstastır. KKTC’de kaliteden bahsetmek, e ben buna çok güldüm, hem de katıla katıla. Elektriği yok, yolu yok, suyu taşıma, nüfusu taşıma, turizm derseniz içler acısı, pahalılık almış başını gidiyor.

Ülkede her konuda denetimsizlik tavan yapmış, hükümet edenler gidişatın farkında ama postu yere vurmuyor, ekonomisi sıfırlanmış, üretimi yok olmaya yüz tutmuş, hayvancısı dertli, tarımcısı dertli, hastası ilaçsız, cezaevi suçlu kaynıyor, bir o kadar da dışarıda kaçakçısı, hırlısı, hırsızı, uyuşturucu satıcısı, kadın tüccarlığı etrafta kol geziyor. Bütün bu sorunlar yumağının içinde senin halkın yaşam mücadelesi verirken, sen git oradaki halkı selamla. Ama işin daha da acı gerçeği, depremde melek olmuş çocuklarımızın hakkını aramak için parmak oynatma, yaslı ailelerin feryatlarını görmezden gel, ama TC halkını selamla ve bağrına bas, pes doğrusu. Yürü be efendi işine, sahtelikte on numara beş yıldız madalya alırsın da, hükümet işlerine geldiğinde alacak tek bir geçerli puanın dahi yoktur. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.